Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари твърдят, че колата ще е с нов дизайн

От Ферари твърдят, че колата ще е с нов дизайн

2922
0
Себастиан Фетел, Пирели, тест, Абу Даби
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев/spasgp.com

Новата кола на Ферари ще бъде с изцяло нов дизайн. Това заяви Пиеро Ферари, който е единственият останал жив син на Енцо Ферари.

Болидът на Скудерията за 2020 г. ще бъде представен утре в Реджо Емилия. Церемонията ще бъде излъчена онлайн от 19:30 часа българско време.

„Колата за тази година е изцяло променена, каза Пиеро пред Corriere dello Sport. – Надяваме се, че сме направили всичко възможно, за да елиминираме проблемите ни от миналата година. Мисля, че беше свършена добра работа. Всички в тима се надяваме на това.“

Очаква се колата да бъде кръстена SF1000 в чест на състезание номер 1000 във Формула 1, което предстои за Ферари този сезон.

Според информация на италиански медии автомобилът ще прилича много на този на Ред Бул от миналата година с много повдигната нагоре задница и голям наклон.

Според Фабиано Вандон от Sky Italia в Скудерията ще направят големи промени по аеродинамиката на колата. Концепцията ще бъде запазена, но ще бъде увеличена притискащата сила.

„Когато Ферари започна да работи в правилната посока от септември миналата година, увеличавайки притискането, колата автоматично започна да подобрява представянето си, пише Вандон.

– Не само в квалификациите, но и в състезанията. И целта на Биното тази година е да увеличи аеродинамичното притискане, за да има повече сцепление на гумите и те да достигат нужната температура по-бързо. Така ще се подобри състезателното темпо.“