Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари биха приели Мик Шумахер в Академията за млади пилоти

От Ферари биха приели Мик Шумахер в Академията за млади пилоти

27
0

Във Ферари биха приели сина на Михаел Шумахер – Мик, в Академията за млади пилоти (FDA) на тима, тъй като са впечатлени от неговите изяви. Това заяви мениджърът на школата Масимо Ривола. Германецът направи силен сезон във Формула 4 през 2016 г., а през тази ще кара във Формула 3 за екипа на Према. 17-годишният пилот показва отлична скорост и качества и мнозина му предричат влизане във Формула 1 в близките години.

„Очевидно ние следим развитието му, заяви Ривола пред Gazzetta dello Sport. – Тази година ще имаме възможността да сме близо до него, защото ще е съотборник на един от нашите пилоти от академията в Према – Гуан Ю Зу. Не знам какво мисли да прави Мик в бъдеще, но ако реши да влезе в академията ни, ние ще го посрещнем с червен килим.

Мик изглежда много възпитан и няма много голямо самочувствие. Затова поздравления на родителите му. Справили са се много добре с него от гледна точка на възпитанието му. Той е много млад и е подложен на огромно напрежение от медиите, но се справя много добре.”