Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари инвестирали огромни средства, за да настигнат Мерцедес

От Ферари инвестирали огромни средства, за да настигнат Мерцедес

48
0

От Ферари са инвестирали огромни средства в разработката на болида за тази година, за да настигнат шампионите от Мерцедес. Това твърди бившият главен инженер на тима Тони Кукерела. Според него това трудно можело да се докаже, но резултатите на италианския тим в тестовете били красноречиви. През миналия сезон в Скудерията се надяваха да се борят за победите и титлите, но това не се случи. Екипът не взе нито едно първо място, а в хода на сезона бе изпреварен от Ред Бул.

Кукерела обясни, че представянето на Скудерията по време на предсезонните тестове в Барселона е било впечатляващо и това се дължи на огромни инвестиции. „От Ферари са направили сериозна крачка напред, това ясно се видя на тестовете, обясни бившият главен инженер на тима. – Но не знам дали това ще е достатъчно, за да се борят с Мерцедес.

Сигурен съм, че тази година Скудерията ще е много близо до темпото на шампионите. Този прогрес стана възможен след огромни инвестиции в развитието на автомобила за 2017. Говорим за финансови инжекции в размер на стотици милиони евро, като част от тях отидоха за оборудване, което спомага за по-пълноценни тестове на отделни компоненти от новата кола.“

По думите на Кукерела във Ферари са осъзнали, че това е областта (изпитанията на отделните части), в която изостават спрямо Мерцедес и са поправили тази своя грешка. „Според мен Скудерията ще е много близо до Мерцедес, но дали ще са 0,4 секунди зад шампионите или на 0,2 секунди пред тях, това не може да се прогнозира“, завърши той.