Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От ФИА не виждат проблем със зоната за сигурност на Хокенхайм

От ФИА не виждат проблем със зоната за сигурност на Хокенхайм

1086
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен преминава покрай катастрофиралия Шарл Льоклер по време на Гран при на Германия; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Състезателният директор на ФИА Майкъл Маси заяви, че не вижда проблеми със зоната за сигурност на Хокенхайм на последните 2 завоя.

Заради мокрото трасе на това място в състезанието в Германия излетяха Шарл Льоклер, Нико Хюлкенберг и Люис Хамилтън, като първите двама не можаха да излязат от чакъла и отпаднаха.

Проблеми на това място имаха още Карлос Сайнц, Кими Райконен и Ландо Норис. Пилотът на Макларън едва не отпадна там още в обиколката си за нареждане на стартовата решетка.

След състезанието Льоклер определи зоната за сигурност като недопустима за писта за Формула 1. Нико Хюлкенберг пък каза, че черният асфалт на нея е бил хлъзгав като лед.

След оплакванията Маси е направил инспекция на мястото на следващия ден. Но според него всичко е било в рамките на нормалното и зоната не е по-различна от тези на другите писти.

„Тази част от трасето, която се използва за състезания с драгстери, изглежда добра, каза Маси. – Инспектирахме това място с водата след състезанието и също на следващия ден. То е добре.

Дори Себастиан Фетел каза, че обикновено тази част от пистата предлага най-много сцепление. И зоната за сигурност не е по-различна от тези на другите трасета в календара.“