Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Макларън отхвърлиха възможността сами да правят моторите си

От Макларън отхвърлиха възможността сами да правят моторите си

32
0

От отбора на Макларън нямат намерение да прекратяват сътрудничеството си с Хонда и сами да произвеждат задвижващите системи. Това заяви изпълнителният директор на тима Зак Браун.

Той каза, че в Уокинг искат да подкрепят японския производител и да му помогнат да подобри значително и бързо представянето на хибридния си турбомотор. Макларън Груп има отделно звено за производство на спортни автомобили, като компанията сама произвежда двигателите за колите си.

„Автомобили ни са с двигатели от McLaren, които се произвеждат в нашата фабрика. Това обаче няма нищо общо с отбора във Формула 1, каза Браун. – Те са от различни светове и финансовата структура на тима не позволява да сме производител на задвижващи системи.

В историята ни винаги сме били едни от най-добрите създатели на шасита и аеродинамични пакети и ще продължим да се съсредоточаваме там, където ни е силата. Дали след 10 години това може да се промени? Кой знае? Това в момента обаче не е тема на разговори. Продължаваме да се състезаваме в F1 като конструктор, а не като производител на мотори.“