Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес са се опитали да привлекат Нюи

От Мерцедес са се опитали да привлекат Нюи

2800
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От тима на Мерцедес са се опитали да привлекат Ейдриан Нюи. Информацията е на Ралф Бах от f1-insider.com. В публикацията се твърди, че един от личните асистенти на Тото Волф се е свързал с легендарния конструктор с предложение да работи за осемкратните световни шампиони. Задачата била възложена точно на тази дама, защото преди работила в Ред Бул и познавала хората там. Лично Хелмут Марко потвърдил пред немския уебсайт за опита от страна на Мерцедес.

„Господин Волф изглежда няма пълно доверие на собствените си хора да оправят проблемите с колата им“, е цитиран съветникът на екипа от Милтън Кийнс.

Нюи любезно отхвърлил офертата и заявил, че предпочита да остане в Ред Бул. Това явно се е случило преди известно време, защото съвсем скоро стана известно, че конструкторът е продължил споразумението си с екипа от Милтън Кийнс

Междувременно имаше слухове за идея от страна и на Ферари да вземат Нюи заедно с други специалисти от Ред Бул. Твърдеше се, че от Скудерията са направили оферта на отговарящия за шасито технически директор Пиер Ваше. Говореше се също така, че друг, неназован специалист, който е участвал в разработката на използвания в момента при RB19 DRS, вече се труди в Маранело. Тези информации останаха слухове. В Маями Кристиан Хорнер бе категоричен, че преговори с Ферари не се водят и никой не поставя условия на другата страна.

„Всички искаме отборът на Ферари да е конкурентоспособен, но така няма да стане“, коментира и Марко. „Не сме на пазара и няма да водим подобни разговори. А освен това Ваше не иска да променя нищо и да ходи където и да е.“

В Маями Хорнер заяви, че в Ред Бул не са очаквали такова превъзходство, каквото имат през настоящия сезон във Формула 1

„През зимата си мислехме, че сме направили нормална стъпка напред. Сега имаме пет победи от пет състезания, четири от които са двойни и се чудим къде точно са останалите. Никога не сме започвали сезон така. Сигурен съм, че съперниците работят по автомобилите си и ще имат сериозни новости в Европа. Нашето наказание означава, че трябва да натрупаме сега колкото се може по-голяма преднина. Продължавам да чувам, че Мерцедес ще има огромни промени, Ферари също подготвя доста нови неща. Така че една Б-версия да излезе и нещата могат да се променят много бързо“, обясни шефът на Ред Бул в F1.