Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес отрекоха да са се провалили на краштест – F1 W13...

От Мерцедес отрекоха да са се провалили на краштест – F1 W13 е хомологиран преди повече от две седмици

3455
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

От екипа на Мерцедес отрекоха информацията, че са се провалили на един от краштестовете с новия си болид за 2022 г. Италианското издание на Моторспорт съобщи, че F1 W13 не е преминал изпитанията на страничната част. Според публикацията причината била, че от Мерцедес са били с екстремно решение за тази част от автомобила, но Джеймс Алисън и Майк Елиът имали подготвено конвенционално решение.

По-късно през деня говорител на отбора заяви, че F1 W13 е преминал и завършил хомологационния процес изцяло още на 13 януари. Всеки болид от Формула 1 преминава задължителни тестове на отделни структури от шасито. Провал дори на едно изпитание означава, че колата няма да бъде допусната до писта. За предстоящия сезон във Формула 1 бяха променени не само техническите правила, но и някои от изпитанията.

Мерцедес насрочи представянето на новия си болид за 18 февруари.

Междувременно отсъствието на Люис Хамилтън от публичното пространство продължава да предизвиква коментари. Поредният е на Хелмут Марко, който заяви, че в слуховете за оттегляне на седемкратния световен шампион няма нищо вярно.

„Ако имаше и капка истина, зад кулисите щеше да ври и кипи. Да се говори постоянно кой ще замести Люис. Такова нещо няма – никакви обаждания, съобщения, дори спекулации. Нито тук, нито където и да е другаде“, каза съветникът на Ред Бул.

Шефът на отбора от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер бе по-описателен.

„Тишината е част от драмата“, заяви англичанинът.