Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес разкриха колко време е загубил Хамилтън заради повредите

От Мерцедес разкриха колко време е загубил Хамилтън заради повредите

4122
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

От екипа на Мерцедес разкриха колко време е загубил Люис Хамилтън заради повредите по колата си след инцидента с Макс Верстапен. Двамата се удариха в първите завои след старта в Гран при на Мексико, в резултат на което британецът мина през тревата и получи повреди по пода.

Според техническия директор на тима Джеймс Алисън пораженията са коствали на Хамилтън около 0.1 сек на обиколка, което прави общо 7 секунди за цялото състезание. Въпреки това обаче световният шампион успя да задържи лидерството. Той спечели състезанието и е само на крачка от нова титла.

„Когато Люис и Верстапен се сблъскаха след старта, по колата на Хамилтън имаше повреди“, обясни Алисън. „Ако гледате внимателно кадрите от състезанието, ще видите парче от колата, което излита и минава покрай камерата. Това беше част от пода на болида, която се намира във външната му част.

Освен това имаше и малки повреди по една от страниците на предното крило. Тези две неща взети заедно водеха до загуба на аеродинамично притискане, еквивалентно на 0.1 сек време на обиколка. Това може да не звучи много, но не забравяйте, че състезанието бе дълго 70 обиколки. И това прави около 7 секунди. А в края Люис бе само на 2 секунди пред Себастиан Фетел.“