Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул разкриха с колко Гасли е превишил горивния поток в...

От Ред Бул разкриха с колко Гасли е превишил горивния поток в Баку

2435
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли (вляво), снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер разкри с колко точно Пиер Гасли е превишил максималния горивен поток по време на квалификацията в Гран при на Азербайджан миналата седмица.

Французинът бе дисквалифициран от сесията и стартира от бокса. Той така или иначе щеше да потегли от пита, след като получи наказание за неявяване при стюардите на ФИА за измерване на теглото на колата във втората тренировка.

Според Хорнер става въпрос за само 0.02 грама повече спрямо максималния разрешен поток от 100 кг на час. Което като скорост на обиколка не носи нищо. Но ФИА не проявява никаква толерантност към подобен тип нарушения

„Понякога сензорът за горивния поток проявява колебания. А в Баку по време на втората сесия Гасли използва въздушната струя на кола на Рейсинг Пойнт. И достигна ограничителя на най-високата предавка. От това се получи такъв резонанс, че потокът бе превишен с 0.02 грама или нещо такова.“

Гасли направи силно състезание и беше стигнал до 6-ото място. Тогава обаче се счупи полуоска и той не завърши. Съотборникът му Макс Верстапен финишира 4-и.