Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Рено не смятат, че са сбъркали с равенството на тимовете си

От Рено не смятат, че са сбъркали с равенството на тимовете си

32
0
Реми Тафен

Шефът операции на пистата на Рено Спорт във Формула 1 Реми Тафен заяви, че не смята за грешка политиката на компанията да предоставя едни и същи задвижващи системи на четирите екипа, с които работи.

Това е факт наистина. Не знам дали е позитивен или не, но е факт  – призна специалистът, коментирайки думите на Кристиан Хорнер от онзи ден, че само Рено не са конценрилали вниманието си върху един тим и вероятно това също е обяснение за разликата в представянето. – Вярно е, че ние нямаме тим Рено, както Мерцедес и Ферари и не сме така обвързани. Не мога да кажа дали това има значение или не.

Според Тафен, Рено са абсолютно наясно какво трябва да се промени в задвижващата им система, за да се подобри рязко работата й. Това обаче не е възможно този сезон заради ограниченията на правилата. Възможна е само промяна в софтуера и горивото, с които не може да се постигне много.

Той коментира и повредата на Себастиан Фетел в Австрия, като обясни, че причина е блокиране на стандартното ЕCU на Макларън Електроникс при подаване на нова подпрограма и канал за управление на процесите от новата програма за управление.

Според Тафен Рено вече работят усилено по системата за догодина и тя ще е готова и ще заработи с тимовете на компанията, независимо дали те ще са 3 или 4.

Главният конструктор на французите пък Роб Уайт заяви от своя страна, че в екипа постоянно се променят представите за капицитета на задвижващата система и затова е много трудно да се каже дали наистина са близо до лимита й или не, защото самият той се променя и го разширяват.