Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Уебър зависи дали ще остане в Ред Бул, каза самият пилот

От Уебър зависи дали ще остане в Ред Бул, каза самият пилот

61
0
Марк Уебър

Решението дали Марк Уебър ще продължи да се състезава за отбора на Ред Бул след 2013 г. ще вземе самият той, а не екипът, каза австралиецът.

След инцидента със съотборника си Себастиан Фетел по време на Гран при на Малайзия, когато Фетел не изпълни нарежданията от бокса и изпревари Уебър, отново се заговори за обтегнатите отношения между двамата пилоти и евентуалното напускане на Марк от тима. Името му се свързваше с участие в сериите Льо Ман с Порше през 2014 г., но от отбора отхвърлиха това твърдение.

Пилотите, за които се говори, че може да заменят австралиеца, ако напусне Ред Бул, са Кими Райконен, Жан-Ерик Верн и Даниел Рикиардо.

Уебър призна, че за момента не бърза с решението си и е концентриран върху предстоящите състезания.

Топката стои стабилно в моето поле. Разбира се, трябва да продължа да карам добре, защото иначе тази топка ще излезе от полето и други хора ще заемат седалката, защото вероятно ще са по-привлекателни за отбор като Ред Бул – коментира Уебър.

Той сподели, че се нуждае от още време, за да реши как ще продължи кариерата си и че поддържа добри отношения със собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц, който по-рано през годината заяви, че докато Уебър не се оттегли от спорта, за него винаги ще има място в отбора:

Ще продължа да го държа в течение относно това, какво мисля, на къде съм насочил енергията си и къде е мотивацията ми за работата ми на това ниво. Все още имам нужда от малко повече време. Мисля, че можем да го решим сравнително късно.