Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Уилямс отрекоха, че Кубица ще бъде сменен

От Уилямс отрекоха, че Кубица ще бъде сменен

416
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс няма да сменя Роберт Кубица с друг пилот по време на сезона. Това заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс на пресконференцията на босовете на отборите на Силвърстоун.

Заради неубедителното представяне на поляка се появиха информации, че той може да бъде заменен от Никола Латифи. Канадецът е резервен пилот в тима от Гроув.

Самият Кубица пък се оплака, че колата му е много различна спрямо тази на съотборника му Джордж Ръсел. И намекна, че това е основната причина той да бъде значително по-бавен от британския си колега.

„Намирам тези спекулации за много разочароващи, каза Клер Уилямс. – Връзката ни с Роберт е така силна, както винаги е била. Той върши каквото трябва, а ние се опитваме да му дадем кола, с която той да бъде на нивото, на което иска. От наша страна няма недоволство към него.

Сигурна съм, че при него има разочарование, тъй като не разполага с пакета, който би искал. Още сме в средата на сезона и по принцип е рано да мислим за пилотската ни двойка за 2020 г. Може би няма да имаме решение преди да сме влезли в третата четвъртина от сезона. Абсолютно не мислим да заменяме Роберт по време на сезона.“

Клер също така отхвърли подозренията, че Ръсел разполага с по-добре подготвена кола спрямо Кубица.

„Няма абсолютно никаква разлика между колите на Джордж и Роберт, каза тя. – Ние нямаме бюджет да създадем два различни типа коли. Такива спекулации са просто налудничави.“