Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Уилямс отричат за преминаване към мотори на Хонда

От Уилямс отричат за преминаване към мотори на Хонда

51
0
Клер Уилямс
Клер Уилямс и Франк, снимка Уилямс

От Уилямс не са водили преговори с Хонда за доставка на двигатели. Това заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс, която е дъщеря на основателя Франк Уилямс. По думите й екипът от Гроув е доволен от сегашния си доставчик – Мерцедес.

Вчера се появи информация, че Уилямс може да премине към мотори на Хонда от следващия сезон, като по този начин японците ще намерят заместник на Макларън, при положение че от Уокинг се откажат от партньорството си с доставчика.

„Имахме фантастични отношения с Хонда през 80-те години на миналия век, но категорично мога да кажа, че не сме говорили за подновяването им. Знаем, че Хонда влагат огромни суми в Макларън в момента.

Но когато оценя плюсовете и минусите, предпочитам да си останем със сегашния бюджет и да сме с четвъртите най-бързи коли, вместо да имаме много пари и да финишираме 9-и“, заяви Уилямс.

В Макларън са последни в класирането при отборите и все още не са спечелили нито една точка. От Хонда вече потвърдиха, че догодина ще доставят задвижващи системи на Заубер.