Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Уилямс разкриха причината за напускането на Маса

От Уилямс разкриха причината за напускането на Маса

62
0
Фелипе Маса

Техническият директор на Уилямс Пади Лоу разкри причината за напускането на Фелипе Маса след края на сезона.

Бразилецът бе обявил оттеглянето си от спорта още след края на 2016 г., но бе помолен от шефовете да се върне и да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас. Маса се съгласи, като подписа договор за 1 г. с опцията за удължаването му.

Лоу разкри, че Фелипе е бил поставил краен срок на Уилямс да вземат решение дали ще продължат неговия договор. Трябвало е да го направят най-късно преди домашното му състезание в Бразилия. От Уилямс не спазиха посоченото време, което е принудило Фелипе да обяви окончателното си оттегляне от спорта в следващите дни.

„Не бяхме в състояние да спазим срока, разкри Пади Лоу. – Той беше силен кандидат, но на този етап ние не бяхме готови да вземем решението. В крайна сметка приехме, че той се отказва и трябва да търсим друг вариант.”

Фаворит за мястото в момента се счита Сергей Сироткин, който показа по-добра скорост от Роберт Кубица на тестовете в Абу Даби.

Руснакът има солиден финансов гръб от 15 милиона паунда. Кубица също има такива, като според последната информация неговият мениджър Нико Розберг е предложил на Уилямс 7 млн. Долара, за да кара в първите 7 състезания от 2018 г.