Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на Мерцедес не се е явил на фотосесията преди награждаването на...

Отборът на Мерцедес не се е явил на фотосесията преди награждаването на ФИА

5298
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

Отборът на Мерцедес не се е явил на фотосесията по награждаването на ФИА. Германският производител не бе представен нито от тима във Формула Е, както и този от F1. Това събитие е подготовка за официалната гала церемония, която ще се проведе в утрешния ден.

Мерцедес спечели шампионата при конструкторите в F1, както и този при отборите и пилотите във Формула Е благодарение на Ник де Врийс. Въпреки това германците загубиха първенството при пилотите в F1 при много спорни обстоятелства. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън беше победен от Макс Верстапен в Абу Даби, след като нидерландеца смени своите гуми по време на кола за сигурност. После атакува пилота на Мерцедес, който остана на пистата с износени твърди гуми.

Екипът от Бракли подаде два протеста след края на състезанието, които не бяха уважени от стюардите. Въпреки това Тото Волф обяви намерението на Мерцедес да обжалва тези решения в съда. Всички членове на екипа отказаха да коментират тази ситуация, а Хамилтън не се появи на пресконференцията след края на надпреварата. Също така не е публикувано никакво съдържание и не са обявени намеренията за обжалване на резултатите от състезанието. Редица бивши пилоти и анализатори се обявиха в защита на Хамилтън, сред които бяха Дейвид Култард и Еди Джордан.