Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите искат споразумението между ФИА и Ферари да бъде разкрито

Отборите искат споразумението между ФИА и Ферари да бъде разкрито

3676
0
Ферари двигател 2019 Бразилия
снимка: ATP

Голяма част от отборите във Формула 1 искат споразумението между ФИА и Ферари относно задвижващата система на тима да бъде разкрито. Това съобщава F1-insider, позовавайки се на свои източници.

На 28 февруари федерацията обяви, че е приключила с разследването на двигателя на Ферари от 2019 г. От организацията съобщиха, че са сключили споразумение с тима, но не оповестиха нищо от него. Това предизвика недоволството на част от отборите, които пожелаха да останат анонимни.

Според информацията на изданието, наскоро шефът на Мерцедес Тото Волф е изпратил писмо да всички отбори, без тези свързани с Ферари (заводския тим на Скудерията, Алфа Ромео и Хаас), с призив да предприемат действия срещу частното споразумение между федерацията и тима от Маранело.

С писмото, подготвено от Мерцедес, ФИА ще бъде призована да разкрие всички детайли, които са били дискутирани с Ферари. Освен това федерацията е обвинена в слабо управление. Писмото трябвало да бъде подписано от всички 7 тима, след което щяло да бъде пратено до централата.

В информацията се казва още, че всички 7 екипа биха имали интерес да подпишат писмото, тъй като при разкриване на детайлите от споразумението и евентуално наказание на Ферари – изваждане от шампионата при конструкторите, 6 от тези тимове ще се придвижат с едно място напред в първенството за 2019 г. и ще получат повече пари от ФОМ.