Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите от F1 проучват възможността да купят част от акциите на спорта

Отборите от F1 проучват възможността да купят част от акциите на спорта

38
0
Формула 1

Отборите от Формула 1 са наели съветници с цел проучване на възможността да купят част от акциите на спорта. Компанията, натоварена с тази отговорна задача, се казва DC Advisory Partners – една от водещите в Европа по отношение на финансовите консултации, сливания, придобивания, преструктурирания и т.н.

Решението на тимовете да проучат каква е ситуацията със CVC Кепитъл Партнърс идва в определено интересен момент – съвсем скоро започват преговорите за ново споразумение Конкорд. Договорът регулира отношенията между екипите, администриращата организация ФИА и притежателите на търговските права от CVC. Доскоро темата на основните дискусии бе разпределението на приходите от F1, но асоциацията на отборите (FOTA) изрази желание да участва по-активно в управлението на спорта.

Новината бе потвърдена от шефа на Макларън Мартин Уитмарш пред британската преса и като че ли този път намеренията на отборите са наистина сериозни. До момента предполагаемият интерес на Нюз Интернешънъл (Джеймс Мърдок) и италианската инвестиционна компания Ексор (Джон Елкан) не доведе до нищо съществено – или поне няма индикации за някаква свършена работа в посока контакт със CVC относно акциите.

DC Advisory Partners ще проучат потенциала на подобно действие от страна на тимовете.