Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите получиха допълнително време за избор на гумите

Отборите получиха допълнително време за избор на гумите

26
0
гуми,Пирели

Отборите от Формула 1 ще получат от ФИА допълнителни 6 дни за избора си на гуми за първия кръг от следващия сезон за Гран при на Австралия.

Според правилника за надпреварата в Мелбърн екипите трябва да заявят избора си на типове гуми цели 14 седмици преди началото на състезателния уикенд, което означаваше, че 11 декември трябва да е крайният срок.

Заради тестовете в Абу Даби миналата седмица и новите регулации федерацията реши да отпусне 6 дни повече за екипите. Така те трябва да направят своя избор до 17 декември. Те ще имат на разположение 3 типа, предварително определени от Пирели, от общо 5-те за 2016 г.

Спортният директор на Пирели Пол Хембри обясни защо се налагат новите изисквания: „Това е най-вече заради доставката, а и не забравяйте, че всеки отбор може да избере различни смеси, което допълнително усложнява нещата. Производството вече не е както преди и затова се налагат промени. За Австралия винаги е трябвало да започваме с доставките в началото на януари, за да може всичко да е готово навреме за март. Сега с новите правила ще можем да започнем по-рано с производството.“