Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите ще правят повече предсезонни тестове през зимата

Отборите ще правят повече предсезонни тестове през зимата

46
0

Повече тестове ще направят отборите от Формула 1 след финала на състезателната 2010 г., разкри шефът на Макларън Мартин Уитмарш след Гран при на Белгия. Правилата забраняват пробите между надпреварите, а тези в паузата между два сезона са стриктно лимитирани. По принцип идеята е намаляване на разходите, но отбори и пилоти често споменават, че липсата на изпитания по-скоро пречи, отколкото помага на работата им.

Сега тимовете са постигнали споразумение за шест теста по време на зимата. Последният от тях би трябвало да е в Бахрейн, но за това не е постигнато единодушно споразумение, допълни Уитмарш, който е председател на асоциацията на отборите FOTA.

– Трябва да сме сигурни, че и малките екипи ще могат да си позволят всичко. Лично аз бих искал да има повече тестове, но напълно осъзнавам факта, че има отбори, които се справят по-трудно. Но се съгласихме на минимум шест сесии през зимата, а това е стъпка напред. Все още няма споразумение за изпитания по време на сезона – заяви той.

Напредъкът е явен, тъй като преди първия старт за 2010 г. екипите направиха общо четири теста плюс един за млади пилоти през декември.