Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите вече отказали преразглеждане на регулациите във връзка с подскачането

Отборите вече отказали преразглеждане на регулациите във връзка с подскачането

3102
0
поскачането на Мерцедес,
снимка: Мерцедес

По-рано през състезателния уикенд за Гран при на Азербайджан, много от пилотите се оплакаха от подскачането на колите, което бе особено силно в края на старт-финалната права в Баку. Хамилтън сподели, че след петъчните тренировки е имал мускулна треска и болки по цялото тяло.

Съотборникът му, Джордж Ръсел, който е и директор на Асоциацията на пилотите, призова за обсъждането на промени по колите. Той намира явлението за изключително неприятно и опасно в бързите завои. Ръсел мисли, че е въпрос на време то да стане причина за голям инцидент. Пилотът на Мерцедес вече е разговарял с ФИА по въпроса.

Оказва се обаче, че подобни дискусии са проведени с отборите още миналата година. Сред предложените решения тогава е било изискване за минимална височина на колите, с което те да бъдат повдигнати по-далеч от земята. Тази идея обаче не е получила нужната подкрепа и е била отхвърлена.

Андреас Зайдл коментира, че проблемът трябва отново да бъде дискутиран. Все пак той признава, че отборите могат много лесно да избегнат подскачането, ако желаят да го направят. От тях се изисква само да повдигнат автомобила си.

„Разбираме, че това, което виждаме при някои коли е брутално за пилотите. Затова е честно да отнесем въпроса до Техническия комитет на ФИА, за да видим дали има смисъл да го адресираме. В същото време обаче всеки отбор знае как да се справи с това.“

Според Матиа Биното е прекалено рано да се обсъжда тази тема. Той не намира колите за чак толкова неудобни за пилотите и каза, че има други моторни спортове, в които е далеч по-некомфортно.

„Това несъмнено е предизвикателство за пилотите. Все пак мисля, че тези коли са сравнително комфортни за каране. Предизвикателно е и от техническа гледна точка. Гледайки какво сме постигнали, ние вече сме направили някакъв прогрес, а можем да напреднем и още. Така че със сигурност е прекалено рано да се правят изводи.“