Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел смята, че правилата трябва да бъдат преразгледани заради подскачането

Ръсел смята, че правилата трябва да бъдат преразгледани заради подскачането

3041
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Макар и в Барселона да изглеждаше, че Мерцедес са постигнали напредък в търсенето на решение за проблемите с подскачането, то отново се засили в последните два уикенда. В Монако тимът от Бракли отдаде това на характеристиките на трасето.

След първите две тренировки за Гран при на Азербайджан обаче, Хамилтън заяви, че най-големите трудности, които са изпитали от отбора били свързани именно с подскачането. Британецът дори каза, че днес има мускулна треска и болки във врата и цялото тяло от вчера.

Голяма част от пилотите се оплакаха от същото, включително Карлос Сайнц, макар и колата на Ферари по прицип да не изпитва този проблем в такава степен като тази на Мерцедес. Съотборникът на Хамилтън, Джордж Ръсел, също коментира по темата. Според него това е нещо, което ще се задържи и занапред, ако не бъдат предприети някакви мерки. Той дори смята, че шефовете на F1 трябва да обмислят преразглеждане на правилата.

„Колите в момента са толкова близо до земята, че преминаването през бързите завои е направо лудост, цялата кола се удря. Наистина не е комфортно за каране.“

„Не знам какво е бъдещето на този тип автомобили. Не мисля, че е правилно да караме по този начин през следващите четири години или колкото е предвидено. Предполагам, че тези дискусии ще бъдат нужни, тъй като всички сме в една лодка.“