Начало Formula E News Отборният дух е важен ключ за успеха във Формула Е според Порше

Отборният дух е важен ключ за успеха във Формула Е според Порше

287
0
Нийл Джани, Порше, Формула Е
Нийл Джани; снимка: Порше

В Порше смятат, че отборният дух е сред най-важните ключове за успеха на един екип във Формула Е. Тимът се подготвя за дебютния си сезон в шампионата за електрически състезателни автомобили. Пилоти ще са Нийл Джани и Андре Лотерер.

На екипите от Формула Е е разрешено да имат персонал до 20 души на пистата. (В това число не е включен топ мениджмънтът и отдели като маркетинг и комуникации.) Ограничението означава, че подборът трябва да се извършва особено внимателно. Специалистите, които отиват на трасе, обикновено имат по две и дори три роли в тима.

Амиел Линдзи
Амиел Линдзи; снимка: Порше

„По отношение на пилотите сме в много добра позиция за дебюта на Порше във Формула Е”, коментира тийм мениджърът на екипа Амиел Линдзи.

„Много е важно да интегрираме и двамата си титулярни състезатели в подготовката, при това на ранен етап. Това е необходимо, за да може отборът да работи пълноценно с тях. Очакват ни много предизвикателства по време на първия ни сезон в първенството. Ограниченият брой хора на писта определено е сред тях. През последните месеци във Вайзах изпробвахме множество различни сценарии. Вследствие на този процес се сдобихме с безценни познания кое как да прилагаме в работата си.”

„Отборът ни разполага с изключителни инженери и механици, повечето от които бяха част от LMP1 екипа. Отборният дух е много важен фактор за Порше. Без него голяма част от постигнатите ни досега успехи нямаше да са възможни. Вярваме, че тимът ни може да промени много неща във Формула Е.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.