Начало Formula E News Отборният дух е важен ключ за успеха във Формула Е според Порше

Отборният дух е важен ключ за успеха във Формула Е според Порше

299
0
Нийл Джани, Порше, Формула Е
Нийл Джани; снимка: Порше

В Порше смятат, че отборният дух е сред най-важните ключове за успеха на един екип във Формула Е. Тимът се подготвя за дебютния си сезон в шампионата за електрически състезателни автомобили. Пилоти ще са Нийл Джани и Андре Лотерер.

На екипите от Формула Е е разрешено да имат персонал до 20 души на пистата. (В това число не е включен топ мениджмънтът и отдели като маркетинг и комуникации.) Ограничението означава, че подборът трябва да се извършва особено внимателно. Специалистите, които отиват на трасе, обикновено имат по две и дори три роли в тима.

Амиел Линдзи
Амиел Линдзи; снимка: Порше

„По отношение на пилотите сме в много добра позиция за дебюта на Порше във Формула Е”, коментира тийм мениджърът на екипа Амиел Линдзи.

„Много е важно да интегрираме и двамата си титулярни състезатели в подготовката, при това на ранен етап. Това е необходимо, за да може отборът да работи пълноценно с тях. Очакват ни много предизвикателства по време на първия ни сезон в първенството. Ограниченият брой хора на писта определено е сред тях. През последните месеци във Вайзах изпробвахме множество различни сценарии. Вследствие на този процес се сдобихме с безценни познания кое как да прилагаме в работата си.”

„Отборът ни разполага с изключителни инженери и механици, повечето от които бяха част от LMP1 екипа. Отборният дух е много важен фактор за Порше. Без него голяма част от постигнатите ни досега успехи нямаше да са възможни. Вярваме, че тимът ни може да промени много неща във Формула Е.”