Начало Formula E News Лотерер ще е съотборник на Джани в тима на Порше за Формула...

Лотерер ще е съотборник на Джани в тима на Порше за Формула Е

273
0
Андре Лотерер
Андре Лотерер; снимка: Порше

Андре Лотерер отново ще кара за Порше, но в шампионата за надпревари с електрически автомобили Формула Е. Той ще е съотборник на Нийл Джани през сезон 2019/2020 г. Това ще е първи сезон за марката в първенството.

Лотерер бе пилот на Порше през 2017 г. в WEC (World Endurance Championship). Изкара и два сезона във Формула Е, като през втория тимът му DS TECHEETAH взе титлите при пилотите (с Жан-Ерик Верн) и отборите. Кариерата му започва с картинг, има година като тест пилот във Формула 1 (2002), след което започва да се състезава в Япония. Там кара във Формула Нипон (сега Супер Формула) и Супер GT. През 2009-та се връща в Европа, където три пъти печели 24 часа на Льо Ман с Ауди Спорт, а през 2012 г. е и шампион в WEC.

„Нямам търпение да се състезавам за Порше във Формула Е”, заяви Лотерер.

„Част съм от семейството на Порше от 2017 г. и имам страхотни спомени – особено от работата си с Нийл. Заедно карахме за LMP1 тима през 2017 г., както и за Рибелиън Рейсинг в WEC през последните две години. Страхотно е, че ще сме съотборници.”

Вицепрезидентът на Порше Моторспорт Фриц Енцингер допълни, че привличането на Лотерер определено е правилният избор за тима.

„Той е пилот на марката от три години и познава Нийл много добре. Ще имаме само ползи от опита му от последните два сезона във Формула Е. Нийл и Андре са перфектните пилоти за Порше”, каза още той.