Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отговорът на Ферари на проблемите: Продължаваме да работим!

Отговорът на Ферари на проблемите: Продължаваме да работим!

37
0
Гран при на Испания

Фернандо Алонсо бе затворен с обиколка в домашната си Гран при на Испания, а Фелипе Маса не завърши заради повреда в скоростната кутия – това бе мрачната равносметка на Ферари след петата надпревара от световния шампионат на Формула 1 на пистата Каталуния.

Не мога да отрека, че боли. Още по-болезнено бе, след като пилот от калибъра на Фернандо направи такава отнемаща дъха демонстрация на старта и след това се бори като лъв, за да удържи пилоти с по-бързи коли в продължение на почти 20 обиколки – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали след финала. – На трасе, където се представят добре болиди с високо ниво на аеропритискане, липсите в тази област при нас бяха кристално ясни, особено след слагането на твърдите гуми. Така и не накарахме тази смес да проработи и темпото ни бе с поне 2 секунди по-слабо от това на първите четирима в колоната – допълни той.

На риторичния въпрос какво ще правят във Ферари от тук нататък, италианецът даде вече твърде познат отговор: в Маранело ще продължат да работят, за да наваксат изоставането.

Талантът на Алонсо пък получи вербално признание и от заместник-техническия директор Пат Фрай, но в екипа са наясно, че не могат да разчитат единствено на пилотски качества, за да напреднат в колоната.

От началото на уикенда бяхме наясно, че изоставаме, но съвсем не очаквахме да сме толкова назад по отношение на състезателното темпо. Направихме крачка напред, но тя далеч не е достатъчна, за да се борим да топпозициите. От стратегическа гледна точка смятам, че направихме правилния избор, опитвайки се да покриваме основните ни съперници в продължение на цялата дистанция – допълни англичанинът.