Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отиваме в Мексико, за да спечелим, обяви Биното

Отиваме в Мексико, за да спечелим, обяви Биното

2057
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното обяви, че тимът му отива в Мексико за предстоящото състезание, за да спечели. Скудерията постигна 5 полпозишъна в последните 5 кръга, като превърна първите 3 от тях в победи.

В Русия и Япония обаче състезанията бяха загубени от Мерцедес. В първото триумфира Люис Хамилтън, а във второто неговият съотборник Валтери Ботас.

„След 2 състезания, в които можехме да се представим по-добре, отиваме в Мексико решени да спечелим, каза Биното. – Ще се стремим към 6-и пореден полпозишън, след което ще се опитаме да го превърнем в победа.“

В Мексико отборите ще трябва да се справят с необичайните за Формула 1 условия заради голямата надморска височина от 2200 метра. И това изисква специална подготовка и настройка на колите.

„Трасето в Мексико има много неща, които могат да те изненадат, коментира още Биното. – Някои от тях са свързани с факта, че то е на над 2000 м надморска височина.

Това прави настройването на шасито и задвижващата система много сложно и комплексно. Изискванията са много специфични. Нужен е компромис между това да имаш висока скорост на правите и достатъчно притискаща сила в завоите.“