Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Откриха официално пистата до Остин

Откриха официално пистата до Остин

66
0
Марио Андрети,Патрик Демпси

Пистата до Остин в Тексас – Съркюит ъф ди Америкас – бе официално открита със специална церемония и демонстрационни обиколки с Лотус Рено R30. Трасето е пред завършване – остават само някои довършителни работи преди то да приеме първия си кръг от Формула 1 през ноември.

Лентата бе прерязана от световния шампион за 1978 г. и посланик на пистата Марио Андрети. След това той направи обиколка с автомобила, с който спечели короната си – Лотус 79.

Трасето е всичко, което очаквах, дори повече. Пистата е феноменална. Притежава всякакви уникални характеристики, има възможности за изпреварване и т.н. – сподели Андрети.

Той направи още обиколки, но с други автомобили. Болидът R30 обаче получи техническа повреда след първите турове с третия пилот на Лотус Жером Дамброзио зад волана и не участва повече в демонстрацията.

Беше фанстатично да покажа R30 тук – коментира Дамброзио. – Конфигурацията е много интересна с няколко чудесни места за изпреварване, дълги S-криви и няколко сериозни смени на посоката като Бекетс на Силвърстоун. Двигателят имаше проблем и за съжаление не можах да карам повече, но имах достатъчно време да придобия усещане за трасето. Наистина е фантастично място. Първият завой е много специален и ще е интересно да се види битката за позиции там. Остин е прекрасен град със страхотна атмосфера.

Сред специалните гости на пистата бе и актьорът Патрик Демпси, който е по-известен с ролята си на доктор Дерек Шепърд в телевизионния сериал Анатомията на Грей. Той обаче е и пилот, а притежава и собствен отбор. На Съркюит ъф ди Америкас прави обиколки с Ферари GT2.