Начало Други Отлагат 24 часа на Льо Ман за септември

Отлагат 24 часа на Льо Ман за септември

507
0
24 часа на Льо Ман, старт
снимка: Тойота

Организаторът на 24 часа на Льо Ман Automobile Club de l’Ouest (ACO) реши да отложи легендарната надпревара за издръжливост заради пандемията от COVID-19. 88-ото издание на състезанието бе планирано за 13-14 юни. Новите дати са 19-20 септември.

Във Франция, където се провежда 24 часа на Льо Ман, както и в оставалата част от Европа, бяха въведени строги рестрикции с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Вследствие на тези обстоятелства ACO взе решението в сътрудничество с ФИА и световния шампионат за надпревари за издръжливост (World Endurance Championship – WEC). Това ще повлияе и на редица други шампионати като европейските серии Льо Ман, купата Мишлен Льо Ман и европейските серии Лижие. Техните календари тепърва ще се очертават.

„Отлагането на 24 часа на Льо Ман е правилният подход в настоящите извънредни обстоятелства”, коментира президентът на ACO Пиер Фийон

„На първо място горещо призовавам всеки да подлага себе си и любимите си хора на риск. Най-важното нещо сега е да се ограничи разпространението на вируса. Мислите ни са с медицинските лица, работещи неуморно за всички ни.”

„Отлагането на 24 часа на Льо Ман означава промени в календарите на WEC и ELMS, които ще обявим в скоро време. Безопасността и качеството на надпреварите ни няма да пострада. Състезатели, спонсори, фенове, медии, медицински персонал и организатори – време е да се обединим повече от всеки друг път.”