Начало WRC News Отложиха два старта и от WRC

Отложиха два старта и от WRC

237
0
рали Португалия, зрители
рали Португалия; снимка: М-Спорт

Две ралита от световния шампионат (WRC) – в Португалия и Италия – бяха отложени заради пандемията от COVID-19.

„След удължаване на извънредното положение в Португалия и подобни извънредни мерки в Италия бяха проведени сериозни дискусии между националните спортни власти в двете държави, ФИА и промоутъра на WRC. Страните постигнаха единодушно съгласие. Организаторите Automóvel Club de Portugal (ACP) and Automobile Club d’Italia (ACI) помолиха за отлагане на събитията”, се казва в изявлението на ФИА.

Португалия бе предвидена в календара за 21 – 24 май, а Италия/Сардиния – за 4-7 юни. Рали Аржентина бе отложено по-рано. Последното проведено досега състезание бе това в Мексико. То бе скъсено с един ден, за да се даде възможност на отборите да се приберат в Европа.

„Благодаря на всички наши партньори и поддръжници за разбирането. Нямаме търпение да ги посрещнем по-късно тази година”, заяви президентът на ACP Карлос Барбоса.

Колегата му от италианска страна – президентът на ACI Анджело Стики Дамяни – каза, че ще търси вариант ралито в Сардиния също да се проведе на по-късен етап.

При това положение следващият WRC старт може да е рали Кения, планирано за 16-19 юли. Ситуацията там обаче също се променя. Още от средата на март има въведени строги ограничения за пътувания, затворени са учебни заведения и учреждения, въведена е частична изолация.