Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отношенията между Пикет и Бриаторе влошени тотално

Отношенията между Пикет и Бриаторе влошени тотално

35
0

Докато преди бъдещето на Нелсън Пикет в Рено бе под съмнение, то сега е почти сигурно, че 23-годишният бразилец никога повече няма да се завърне в кокпита на френския тим.

Според пилота шефа му Флавио Бриаторе се интересува само от печалбата и не разбира абсолютно нищо от Ф1.

„Той ми е мениджър. Но в ролята си на тим-шеф той не ме уважава. Мисли само за пари – колко повече може да прибере в джобовете си от всичко, в което е замесен. Той е човек без приятели“, сподели Пикет пред италианското списание „Autosprint“.

Toва изявление е отговор на нападките на Бриаторе, според които бразилецът е „отворил книгата с извинения“, за да оправдае слабото си представяне досега.

„Когато на един пилот му липсват резултати, той отваря книгата с извиненията и започва – ‘времето е виновно, очилата на зрител са виновни, завъртане на правата е виновно и т.н. Не е вярно, че има техническа разлика от седем десети от секундата в болидите на Пикет и Алонсо.

Ако това бе така, ние щяхме да имаме кола, способна да спечели титлата. За съжаление случаят не е такъв“, обясни Бриаторе.

Той каза още, че е очаквал повече от бразилеца във втория му сезон, въпреки че признава, че Пикет е тествал по-малко от съотборника си. Въпреки това обаче той даде за пример Марк Уебър, който спечели състезание тази година, въпреки че подготовката му през зимата бе силно ограничена заради контузията на крака му.

Пикет пък отговори, че сравнението не е коректно, тъй като Уебър идва от ера, в която тестовете не бяха забранени.

„Освен това аз съм повече срещу Алонсо и Бриаторе“, каза бразилецът пред „Motorsport Total.