Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отново съдят Кулън

Отново съдят Кулън

35
0
Майк Кулън

Съдебен иск срещу Майк Кулън са подали от Майкъл Уолтрип Рейсинг, но в Уилямс не знаят за предприетите действия срещу новия им главен инженер. Специалистът, който се завърна във Формула 1 благодарение на тима от Гроув след скандала с Макларън и Ферари през 2007 г., е обвинен в нарушаване на договора си, а екипът на Сър Франк – във вмешателство.

Искът е заведен в Северна Каролина. Контрактът на Кулън с отбора от НАСКАР е бил до края на ноември 2012 г. В първото си интервю като главен инженер на Уилямс Кулън заяви, че не може да работи отвъд Океана, тъй като семейството му е в Англия, но съжалява за прекратяването на отношенията си с Майкъл Уолтрип Рейсинг, тъй като те са страхотен отбор.

Според нова информация Кулън уведомил предишния си тим, че прекратява контракта през април, а новината за присъединяването му към Уилямс стана известна през юни. В иска се посочва, че действията му са причинили сериозни вреди и се търси обезщетение в непосочен размер.

Досега в Уилямс не са получили никакви уведомления за водено срещу тях или Кулън дело. От Гроув обясниха, че са видели новините, но липсата на каквито и да са документи, изпратени до тях по този повод, прави коментарите излишни.