Начало WRC News Ожие: Победата мотивира целия тим преди последните кръгове от шампионата

Ожие: Победата мотивира целия тим преди последните кръгове от шампионата

310
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Ситроен Рейсинг

Себастиен Ожие се върна в битката за титлата в световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. с чудесна победа в рали Турция. Тимът му Ситроен бе двойно по-щастлив, тъй като Есапека Лапи бе втори в състезанието. Финландецът поведе през първия ден от надпреварата, съотборникът му го изпревари в събота, а в неделя и двамата внимаваха в последните 4 отсечки, за да стигнат без проблеми до финала.

От Ситроен отбелязаха, че това е първият им двоен успех от рали Аржентина през 2015 г. Победата в Турция пък е трета за Ожие този сезон след първите му места в Монте Карло и Мексико.

Ралито всъщност не започна добре за шесткратния световен шампион – той спука гума на 6 км от финала на първата петъчна отсечка. Още в следващите състезателни дистанции обаче си върна загубеното и бе втори в края на деня. В събота изпревари Лапи и от там нататък внимаваше, контролираше темпото и поемаше колкото се може по-малко рискове.

„Тази победа определено ни трябваше, за да се върнем в битката за шампионата”, каза Ожие

„Ето защо се радвам толкова, че спечелих. Знаехме, че в подобно рали всичко може да се случи, тъй като отсечките са особено тежки. Подходът ни обаче бе достатъчно добър и се опазихме от проблеми. Победата е чудесен мотивиращ фактор за тима ни точно преди финалните кръгове от сезона. Всички знаем, че трябва да продължим да се трудим упорито. Ще си отпразнуваме успеха и след това се връщаме на работа.”

Лапи бе по-назад в стартовия ред в началото на ралито, но направи забележително каране

„Беше много натоварващо състезание. Миналата година не ми достави особено удоволствие, така че сега съм доволен от представянето ни. Направихме два силни етапа, поддържахме темпото на Себ, което не е лесна задача. В последния ден предизвикателството бе да стигнем до финала. Но C3 WRC бе перфектен автомобил през изминалия уикенд. Нямахме никакви проблеми и това бе един от ключовите фактори за този страхотен резултат”, заяви Лапи.