Начало WRC News Ожие ще участва в рали Акрополис

Ожие ще участва в рали Акрополис

279
0
Себастиен Ожие, Тойота
Себастиен Ожие, снимка Тойота

Себастиен Ожие ще участва в рали Акрополис. Пилотът на Тойота се завръща в световния рали шампионат, след като пропусна последните два старта в Естония и Финландия.

Тази година Ожие отново участва с ограничена програма в WRC. Осемкратният световен шампион трябва да вземе участие в поне седем ралита през настоящата кампания с четвъртия автомобил на Тойота

Ожие се включи в пет от общо девет старта от началото на сезона. Френският ветеран триумфира в Монте Карло, Мексико и Кения, докато в Хърватия бе пети. Ожие бе близо до победата в Саридния, но в крайна сметка имаше проблеми, които го извадиха от топ 10.

Ожие не взе участие в последните две ралита в Естония и Финландия, които бяха спечелени от неговите съотборници Кале Рованпера и Елфин Еванс. Французинът ще се върне зад волана на Тойота Ярис Rally1 по време на рали Акрополис. Състезанието в Гърция ще се проведе в периода 7-10 септември.

„Отново се гордея с екипа си! Много добре свършена работа и фантастичен резултат. Поздравления най-вече за Елфин Еванс и Скот Мартин, както и за Такамото Кацута и Арън Джонстън за подиума. Ще се видим скоро в Гърция“, написа Ожие в профила си в Туитър.

Понастоящем Ожие заема петото място във временното класиране с актив от 98 точки. Макар да кара с непълна програма, французинът е по-предно класиран от титулярни пилоти като Есапека Лапи (Тойота), Такамото Кацута (Тойота) и Пиер-Луи Лубе (М-Спорт Форд).

Ожие има сериозен опит на рали Акрополис. Осемкратният световен шампион в WRC спечели състезанието в Гърция през 2011 г. с кола на Ситроен. Преди две години той финишира трети в тежкото чакълено състезание, докато миналата година не взе участие. В средата на миналия месец рали легендата участва във Фестивала на скоростта в Гудууд с автомобила на Тойота от WRC.

Междувременно Хюндай потвърди пилотския си състав за рали Акрополис. Южнокорейският производител ще разчита на Тиери Нювил, Есапека Лапи и Дани Сордо. Испанският ветеран се връща зад волана на Хюндай i20 N Rally1, след като пропусна стартовете в Естония и Финландия.