Начало Formula E News Ожие тества автомобил от Формула Е в Ню Йорк

Ожие тества автомобил от Формула Е в Ню Йорк

329
0
Себастиен Ожие, Формула Е
Себастиен Ожие, снимка Формула Е

Себастиен Ожие тества автомобил от Формула Е в Ню Йорк. Осемкратният световен шампион в световния рали шампионат (WRC) направи четири обиколки на уличната писта в Бруклин, която е домакин на единадесетия и дванадесетия кръг от настоящия сезон в електрическия шампионат.

Французинът определи първото си каране на болид от Формула Е като страхотно преживяване. Тази година той кара с ограничена програма в WRC с тима на Тойота. Също така участваше в първите три кръга от световния шампионат за издръжливост (WEC). Ожие се състезаваше за екипа на Richard Mille Racing в клас LMP2.

38-годишният състезател продължава да проучва нови възможности в моторните спортове. Същевременно Ожие иска да има по-малко натоварен график, за да прекарва повече време със семейството си.

Ожие има доста лош късмет през тази година в WRC. Французинът спука гума докато водеше в Монте Карло и Кения и отпадна от Португалия.

Все пак той изпълни своя мечта да кара в 24-те часа на Льо Ман и завърши на девета позиция в своя клас. Веднага след това той прекрати участието си в WEC.

Докато старите му съперници от WRC се състезаваха на рали Естония, Ожие имаше възможност да опита автомобил от второ поколение на Формула Е. Това бе едва второто му каране на едноместен автомобил. Преди пет години той получи възможност да тества Ред Бул RB7 на пистата Ред Бул Ринг.

Беше страхотно преживяване“, сподели Ожие.

След 15 години в ралитата, сега търся малко нови преживявания. Наскоро получих предложение да дойда тук и да направя няколко обиколки с автомобила от Формула Е.“

Очевидно това бе демонстрационен автомобил и вероятно не е най-новата спецификация, която има в шампионата. Все пак ми даде представа какво представлява Формула Е. Мисля, че състезанията между стените винаги са вълнуващи, така че ми беше забавно.“

Ожие изследваше границите на възможностите си, тъй като се доближи доста до стените на на уличната писта.

За щастие не много близо, защото щях да изглеждам малко глупаво, ако бях катастрофирал“, обясни той.

След само четири обиколки очевидно не научаваш твърде много информация за болида, но все пак това ми даде представа. Благодарен съм, че направих тази демонстрация.“

Все още не се знае какви са бъдещите планове за Ожие. В момента французинът няма никакви ангажименти. Има вероятно той да кара в рали Акрополис, където може  да се засече със своя сънародник Себастиен Льоб.