Начало Рали Ожие цели победа в Италия

Ожие цели победа в Италия

29
0

Себастиен Ожие е решен да бъде сред претендентите за победата в рали Италия. Французинът счита, че за това ще му помогне и третата позиция, от която ще стратира през първия ден от надпреварата.

Пилотът на Ситроен спечели последните 2 от общо 4 провели се до момента кръга от световния рали шампионат този сезон. Говорейки за положителните и отрицателните неща, който го очакват в рали Италия следващата седмица, Ожие заяви:

– Някои екипажи имат по-добри стартови позиции от нас, други са по-зле. Стартовата позиция в петък все още е много важна подробност, когато говорим за макадамови надпревари, но ралито продължава 3 дни. Най-малко пет екипажа имат шанс да спечелят. Понякога първото място може да бъде спечелено или загубено заради малък детайл или десета от секундата.

По отношение на целите си за шампионата и конкретно в рали Италия, Ожие каза:

– Има още много път, който да извървим в световния рали шампионат и сега не е точният момент да започнем да пресмятаме точки. Нашата цел е да спечелим, дори ако това ни принуди да се пускаме първи по отсечките и да чистим пътя в ралито след това в Сардиния. През този сезон конкуренцията е много силна и всяка точка е важна.