Начало WRC News Ожие увеличи аванса си в Испания на 20,7 сек, грешка на Рованпера...

Ожие увеличи аванса си в Испания на 20,7 сек, грешка на Рованпера изведе Нювил втори

250
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Себастиен Ожие наложи собственото си темпо в рали Испания и увеличи аванса си на почти 21 секунди. Надпреварата е 12-ти, предпоследен кръг от тазгодишния световен рали шампионат. Осемкратният носител на WRC короната е на път да спечели първа победа в тазгодишното първенство. Той се състезава в първенството този сезон с ограничена програма.

Ожие на практика бе недосегаем през съботния ден от рали Испания. Той спечели 4 от седемте отсечки, за да превърне аванса си от 4,8 сек в предимство от 20,7 сек.

„Беше прекрасен ден за нас“, коментира Ожие в събота вечер

„Забавлявахме се в колата и това си пролича във времената по отсечките. Един пилот мечтае за такова изживяване, отивайки на състезание. Наистина съм доволен от сезона си досега, но ще е чудесно ако успея да взема победа. Сега сме в добра позиция, но имаме още доста път до финала“, допълни Ожие.

Втори в генералното класиране излезе Тиери Нювил. Белгиецът се оказа неочаквано на тази позиция, след като Кале Рованпера избра грешна карта на двигателя на старта на Ел Монтмел. Това коства на новия световен шампион сериозна загуба на време и той се оказа на 1,4 сек зад пилота на Хюндай.

Съботата обаче не бе особен добър ден за Нювил

Той се бореше да оптимизира настройките на своя автомобил. Постоянните промени не доведоха до нещо по-добро. Всъщност балансът бе крайно непостоянен и това спъваше Нювил. Той съвсем не бе доволен от поведението на колата.

От Танак зае четвъртата позиция – на 15,9 сек зад съотборника си в Хюндай. Неговият ден премина без сериозни проблеми. Дани Сордо не бе доволен от автомобила си в началото на деня, направи промени на обедния сервиз и следобед дори взе победа в отсечка. Испанецът е пети в подреждането, следван на 14,4 сек от Елфин Еванс. Уелсецът също нямаше грижи, но нещо му липсваше и той не можеше да реши какво точно.