Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очаква драматично подобрение на скоростта през 2015 г.

Пирели очаква драматично подобрение на скоростта през 2015 г.

33
0
гуми,Пирели

Пирели очаква драматично подобрение на скоростта във Формула 1 през 2015 г. В същото време доставчикът на гуми в Гран при ще се постарае да дава възможност на отборите за различни стратегии в състезанията.

Спортният директор на Пирели Пол Хембри призна, че разнообразието в стратегическите опции на екипите през 2014 г. не бе толкова голямо. Това се дължеше на по-консервативния подход на компанията заради въвеждането на хибридното задвижване в F1. След година опит обаче, той очаква екипите да използват гумите по различен начин през сезон 2015 г.

– 2012-та бе може би най-вълнуващата година с всички онези различни победители – седем или осем (в първата половина от сезона). Беше изумително. През 2014-та се изправихме срещу една нова технология. Имахме сравнително прилична идея какво да очакваме, но няма заместител на реалното излизане на писта – тогава се вижда истинското представяне. Ако направим същия избор и за 2015-та, на места можем да станем по-агресивни, защото еволюцията на скоростта ще е доста драматична. Към края на последния сезон видяхме сериозно подобрение, което се случи без отборите да достигнат максималните възможности на задвижващите системи. При това положение очакваме нов голям скок в представянето през следващия сезон – обясни Хембри.

Той допълни, че една или две секунди разлика в скоростта ще доведе до огромна промяна в начина на използване на гумите. Пирели трябва да вземе предвид това и да следва развитието в спорта.

– Смятаме, че като цяло постигнахме добър баланс през последния сезон, като се има предвид колко голяма бе промяната. Вниманието с право бе съсредоточено върху хибридните задвижващи системи, които са изумителна технология – добави Хембри.