Начало Други Продрайв се премести в новата си база

Продрайв се премести в новата си база

91
0

Продрайв се премести в новата си база в Бенбъри (Великобритания). Ръководената от Дейвид Ричардс компания работи с Астън Мартин Рейсинг при спортните коли, както и с МИНИ и Фолксваген Голф в рали спорта. Департаментът й Advanced Technology развива технологии за автомобилната, космическата, отбранителната и военноморската сфери.

Производството вече започна работа в новата база на Продрайв, като в съоръженията ще се правят както спортни и рали автомобили, така и високотехнологични системи за суперколи, контролни системи за електрически модели и т.н.

„Това е началото на нова ера за компанията. За първи път цялата ни дейност – в областта на автомобилния спорт, високите технологии и производствените операции – ще е под един покрив в специално построено за целта, модерно съоръжение. Това ще ни помогне да работим по-ефективно и ще увеличи сътрудничеството и технологичния трансфер между отделните ни департаменти”, коментира Ричардс.

В Продрайв работят повече от 500 души. Новата база е трета за компанията – в началото тя се помещава на Силвърстоун от основаването си през 1984 г., а през 1986 г. се мести в Бенбъри в досегашната си фабрика.

Сред най-големите успехи на Продрайв е работата със Субару и три шампионски титли при пилотите и три при конструкторите в световния рали шампионат (WRC). Дейвид Ричардс пък оглавяваше за кратко тима на Бенетон във Формула 1 в края на 90-те години на XX век преди да се върне в Гран при начело на екипа на Бритиш Американ Рейсинг (БАР) през 2001 г. Под негово ръководство БАР стана втори в световния шампионат на F1 през 2004 г.