Начало Други Порше дръпна напред след 4-ия час на Льо Ман

Порше дръпна напред след 4-ия час на Льо Ман

34
0

Кола №1 на Порше увеличи преднината си на върха след 4-ия часа в 24-те часа на Льо Ман. Зад волана на автомобила застана Марк Уебър, като преди Брендън Хартли беше дръпна напред спрямо Тойота 6, карана от Майк Конуей и Ауди 8, управлявано от Луик Дювал.

Последният дори се озова на 4-а позиция след поредните питстопове спрямо Тойота 5, карана от Антъни Дейвидсън. Британецът обаче трябваше много бързо пак да спре в бокса, след като се оплака от силни вибрации от гумите си. Това върна японският автомобил ан 5-а позиция.

Уебър успя да натрупа аванс пред поелия волана Кобаяши, като в Порше са наясно, че трябва да налагат по-силно темпо, тъй като колите на Тойота са в състояние да направят една обиколка повече преди да спират за дозареждане – 14 спрямо 13 за конкурентите.

В клас LMP2 води екипа на Мейнър с автомобил Орека 5 Нисан. Първо бившият пилот от Ф1 Роберто Мери успя да натрупа сериозен аванс пред конкурентите, а след това зад волана седна Матю Рао. Последния има 28 секунди преднина спрямо екипа на Thiriet by TDS Racing и Матиас Бече, който отстъпи мястото си на Рио Харакава.

В клас GTE Pro води Risi Competizione Ferrari с Ферари 488 GTE пред водещия екип на Форд – Ford Chip Ganassi