Начало Други Порше приключи първия тест с второто поколение 919 Hybrid

Порше приключи първия тест с второто поколение 919 Hybrid

59
0

Тимът на Порше приключи първия тест с 919 Hybrid. Петдневните изпитания бяха на пистата Яс Марина в Абу Даби.

Развойната работа по колата бе поверена на пилотите от LMP1 Тимо Бернхард и Нийл Джани. Двама състезатели от GT програмата – Ърл Бавбър и Фредерик Маковиецки – пък бяха зад волана на 919. Бяха покрити общо 4092 километра. Като цяло условията по време на теста бяха добри, въпреки някои моментни превалявания.

– Това бе успешен старт на сезона за нас. Първият ни тест бе много продуктивен и важна стъпка по пътя ни към Льо Ман. Целият отбор е съсредоточен и невероятно амбициран преди началото на втората ни състезателна година – коментира вицепрезидентът за LMP1 Фриц Енцингер.

Шефът на тима Андреас Зайдл обясни, че при първото излизане на писта (след шейкдауна в средата на декември миналата година) целта е била да се проверят в състезателни условия всички системи и компоненти.

– Около средата на пробите имахме възможност да стартираме работата си по настройките, а към края успяхме да направим и по-дълги серии от обиколки. Тестовете с гумите на Мишлен също бяха позитивни. Събрахме много ценна информация, която ще бъде внимателно анализирана от инженерите ни през следващите две седмици. Като цяло, автомобилът работи както трябва и всичко премина по план – допълни той.

Следващата точка в програмата е тест в Бахрейн от 8 до 12 февруари. На пистата до Манама ще са Ромен Дюма, Брендън Хартли, Нико Хюлкенберг, Марк Лийб и Марк Уебър.