Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес уверен, че в Бахрейн изпреварванията ще са по-лесни

Перес уверен, че в Бахрейн изпреварванията ще са по-лесни

59
0
Валтери Ботас,Серхио Перес

Серхио Перес е уверен, че в Гран при на Бахрейн ще има повече изпреварвания спрямо първия кръг от сезона в Австралия. В Мелбърн много от пилотите се оплакаха, че задминавания са много трудни.

Макс Верстапен например не можеше да изпревари пилотите на Хаас, въпреки че беше значително по-бърз, а след това и движещия се пред него Фернандо Алонсо с Макларън.

Според Перес заради по-дългите прави на Сахир, изпреварванията ще бъдат по-лесни. Наскоро Даниел Рикаирдо заяви, че в момента колите се твърде широки и това е една от основните причини да няма много изпреварвания.

„Трасето в Бахрейн често създава добри състезателни битки, каза мексиканецът. – Още помня битката със стария ми съотборник Дженсън Бътън през 2013 г. Конфигурацията позволява да се състезаваш гума до гума на моменти.

Ако загубиш позиция в завой 1, можеш да си я върнеш в 2, 3 и 4. В Мелбърн беше трудно да се изпреварва. В Бахрейн би трябвало да е по-лесно, защото пистата е по-традиционна.“

Според Перес тимът му трябва да се бори за точки на Сахир, въпреки лошия старт на сезона и оставането на двамата пилоти извън топ 10 в Австралия. Това се случи за първи път от май месец 2017 г.

„В Мелбърн се видя колко близо са всички отбори в средата на колоната. Затова е особено важно да имаме чист уикенд в Бахрейн и да използваме максимално всяка сесия, каза Серхио.

 – Знам, че имаме добри неща, които подготвяме като подобрения. Трябва да правим това, което правихме и през последните няколко години – да подобряваме колата за всяко състезание. Вече направихме стъпка напред спрямо тестовете.“