Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес смята, че е честно във Форс Индия да няма пилот №1

Перес смята, че е честно във Форс Индия да няма пилот №1

39
0
Даниел Рикиардо

Серхио Перес смята, че е честно в тима му Форс Индия да няма пилот №1. Изявлението му бе част от обяснение за подобрената атмосфера в екипа след инцидентите между него и съотборника му Естебан Окон, заради които тимът наложи заповеди от бокса. Двамата се сблъскаха в Баку и Белгия. След това отборът не им позволяваше да се състезават свободно, за да не се стига до повече удари. Преди домашния за Перес старт на пистата Ерманос Родригес обаче се заговори, че забраната може да бъде вдигната.

„В Остин и Япония например знаехме, че приоритетът ни е да си осигурим четвъртото място при конструкторите”, заяви Перес. „Това е основната цел. А и според мен трябва да си върнем доверието на екипа. Трябва да покажем на шефовете си, че можем да се борим един с друг без проблеми. Но не съм чул, че ще сме свободни да се състезаваме тук. Вероятно да, би трябвало да е така.”

„Отношенията ни с Естебан определено не бяха добри след Баку и достигнаха особено неприятен момент в Белгия. След това обаче двамата разговаряхме – само ние, никой друг от тима не участваше. Мисля, че след това ситуацията се промени. Говоря за атмосферата не само помежду ни, но и сред инженерите, сред останалите хора в отбора.”

„Голямата разлика идва, когато всички се трудят заедно. Това е особено важно от гледна точка на работата за следващия сезон. За един отбор е изключително ценно пилотите да са обединени. Ясно е, че искаме да се победим един друг, но е важно да се уважаваме. Според мен този респект сега е налице. Обстановката е чудесна.”

Перес допълни, че според него е честно в отбора да няма пилот номер 1.

„Мисля, че и двамата състезатели в който и да тим трябва да бъдат третирани еднакво, да получават едновременно новостите по колите и т.н.”, продължи той. „В крайна сметка пилотът с номер 1 е този, който спечели повече точки или допринесе повече за развитието на екипа. За мен именно това е приоритет – да работим заедно с Естебан, за да вървим напред. Като се има предвид с какъв бюджет разполагаме, то е ясно колко ни е трудно да се борим срещу отбори като Ред Бул и Ферари.”

Перес каза също така, че не вижда причина феновете в родината му да се отнасят зле с Окон заради случилото се в предишни надпревари.