Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се тревожел за договора с Форс Индия; Магнусен чака още 2...

Перес се тревожел за договора с Форс Индия; Магнусен чака още 2 седмици за отговор от Рено

47
0

Серхио Перес се притеснявал, че закъснява за подновяването на договора си с Форс Индия, призна пилотът по време на брифингите си на пистата Сузука. Той потвърди, че остава в тима от Силвърстоун малко след Гран при на Малайзия, след като в продължение на няколко месеца водеше преговори. Мексиканецът се надяваше да е наясно с бъдещето си до август, но ситуацията се разви по различен начин.

„За това поне няма да се тревожа повече до края на годината”, призна Перес. „Чудесно е да знаеш какво ще правиш в бъдеще и сега мога да се съсредоточа изцяло върху работата си. Има още пет надпревари, които са особено важни за отбора. Дано се справим толкова добре, колкото през сезона досега. Несигурността определено е разсейваща. Имаше момент, в който сериозно се замислих, че (подписването с Форс Индия) няма да се състои. Отне много време, близо три месеца.”

Серхио допълни, че е свикнал със слуховете и приказките в падока и по медиите, но смята, че се е справил добре с натиска: „Смятам, че изживяното в миналото ми помогна да остана фокусиран върху работата си.”

Името на Перес бе свързвано с Рено. Самият той бе категоричен, че за него е било приоритет да остане във Форс Индия – заради стабилността и от лоялност – въпреки предложенията от други екипи-

Междувременно Кевин Магнусен ще изчака още две седмици Рено да реши дали ще използва опцията за продължаване на договора му. След като Перес обяви оставането си във Форс Индия, сега съотборникът му Нико Хюлкенберг е спряган за Енстън, както и Карлос Сайнц. Бе споменато също така, че наблюдават Естебан Окон, който замести Рио Харианто в Мейнър за втората половина от сезона. Все още има вариант Магнусен и Джолион Палмър да запазят позициите си, но от тима няма яснота кого предпочитат.

„Показал съм много ясно, че искам да продължа с Рено. Проведохме много положителни разговори. В известна степен знам каква е ситуацията. Оставих им още време – две седмици. Надявам се в този период да има решение. Очевидно е, че вярвам в отбора и че ще стигне наистина далеч. Надявам се да остана тук дълго време”, обясни Магнусен в Япония.

Датчанинът намекна, че част от колебанието в Рено е продиктувано от желанието на екипа да разшири инфраструктурата в Енстън и съответно необходимостта от повече средства.