Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговорите с Хамилтън са по-трудни заради липсата на мениджър, заяви Волф

Преговорите с Хамилтън са по-трудни заради липсата на мениджър, заяви Волф

50
0
Люис Хамилтън

Воденето на преговори директно с Люис Хамилтън за нов договор е по-трудно, отколкото с мениджър, сподели спортният директор на Мерцедес Тото Волф.

Контрактът на двукратния световен шампион с XIX Entertainment на Саймън Фулър изтече в края на 2014 г. Тогава той заяви, че не е решил дали ще има нов мениджър. Впоследствие подписа контракт с агенция Purple PR, която обаче е специализирана в по-различни области от управлението кариерата на спортисти.

Хамилтън сам води преговори с отбора си за нов контракт. Смята се, че дискусиите са били ускорени от първия предсезонен тест на Херес насам. Настоящият му договор е до края на 2015 г.

„Много по-трудно е”, призна Волф пред финландската телевизия MTV3. „На него не мога да му кажа… Не искам да използвам грозни думи. Люис е част от отбора и трябва да остане мотивиран, така че се налага да избирам внимателно словата си. Той е много умен. Всъщност е наистина добър (в преговорите). Освен това няма никакво напрежение. Знаем какво иска, той е наясно с нашите желания. В крайна сметка ще намерим общото помежде ни.”

Волф каза също така, че няма смисъл от игрички през медиите, тъй като това би влошило отношенията между състезателя и екипа. Коментарът му бе по повод негово изявление от началото на годината, в което спортният шеф на Мерцедес сподели, че Фернандо Алонсо би бил алтернатива за отбора от Бракли, ако преговорите с Хамилтън се провалят.

„Трябва да поддържаш известна нестабилност, но не и в този случай. Искам да запазя добри отношения с Люис, така че не може да се преговаря посредством игрички в медиите. Това задължително води до проблеми. Тогава ме попитаха кого бих взел, ако Люис отиде някъде другаде и аз отговорих, че това е малко вероятно, но все пак Фернандо и Валтери [Ботас] са логичните опции. Нищо повече. Ако имаш доверие в отношенията си с пилота, не е нужно да опираш до подобни трикове”, обясни Волф.