Начало Картинг Паоло Христов, Юлиян Димитров и Христо Младенов стартират първи на Серес

Паоло Христов, Юлиян Димитров и Христо Младенов стартират първи на Серес

118
0

Паоло Христов, Юлиян Димитров и Христо Младенов ще стартират от полпозишън съответно в класовете Rotax Junior/Senior/No Gear Open, Mini и MIni BG в 6-ия последен кръг от Националните картинг серии, който се провежда днес и утре на пистата Серес в Гърция.

Паоло завърши втори в първия квалификационен манш, а във втория стана първи и си извоюва правото да стартира първи утре. До него ще бъде Дейвид Митов, който победи в първия манш, но във втория остана 3-и. Трети на старта ще е Люсиян Савов.

В Mini Юлиян Димитров спечели втория манш, а в първия завърши 2-и, с което си осигури полпозишъна. Най-бързият от квалификациите Данислав Арсов спечели втория манш, но в първия получи наказание от 10 секунди и остана 4-и. Това му отреди 2-о място на грида, пред Андрей Георгиев и Слави Минков.

В Mini BG Христо Младенов записа победа и второ място в двата манша и ще потегли първи. След него ще бъдат две момичета. Втора ще е Снежана Илиева, а 3-а Ивон Симеонова. Тя се състезава в първенството на Австрия с голям успех, а сега за първи път кара на състезание от българските серии.

Квалификационни маншове в KZ/No Gear Open нямаше, тъй като в квалификацията участваха само двама пилоти – Виктор Йосифов и Дани Портокалис. Последният записа по-добре време с 2 секунди.

Лидерът в шампионата Любомир Гърков получи проблем с двигателя и изобщо не успя да участва. Очаква се той да стартира утре с друг мотор, както и още един състезател от Гърция.