Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Инцидентите от първата тренировка не са свързани с гумите

Пирели: Инцидентите от първата тренировка не са свързани с гумите

98
0

Инцидентите на Фелипе Маса (два) и Кевин Магнусен (един) със задна лява гума на автомобилите им (съответно Уилямс и Рено) по време на първата свободна тренировка в Китай не са свързани с гумите, съобщиха от Пирели.

Доставчикът провежда разследване на случилото се, заради което сесията бе прекъсвана на два пъти. Още по време на тренировката от италианската компания посочиха, че произшествията с Маса не са следствие от проблем с техните продукти, докато проверката за Рено все още течеше.

„Спуках гума два пъти. Не знам защо. Разследваме причините за проблема. Със сигурност нещо докосваше гумата или колелото, така че трябва да разберем какво стана. Нямахме представа какво причини първия инцидент. Проверихме автомобила, всичко беше наред, излязох пак. И същото нещо се случи отново в загряващата ми обиколка. Определено нещо докосваше гумата”, обясни Маса. Той бе убеден, че отборът му ще открие какво причини произшествията. От автомобила му и при двата инцидента се видя пушек от лявата страна на Уилямс-а.