Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът с наказанията няма да се реши дори стюардите да са едни...

Проблемът с наказанията няма да се реши дори стюардите да са едни и същи, смята Кими

37
0

Кими Райконен смята, че проблемът с непостоянните наказания във Формула 1 няма да бъде решен дори ако стюардите бъдат едни и същи на всички състезания през сезона.

Темата отново стана актуална след санкцията на Макс Верстапен от 5 сек след Гран при на САЩ за изпреварване срещу Кими с излизане от очертанията на пистата с 4-те колела.

В същото време за подобна маневра в Мексико срещу Маса, Себастиан Фетел не получи наказание. В Остин пък Валтери Ботас запази позицията си срещу Даниел Рикиардо след излизане от трасето с 4-те колела.

Според Райконен проблемът никога няма да се реши напълно, защото всяка ситуацията е различна и винаги ще има недоволни.

„Понякога наказанието е в твоя полза, друг път е срещу теб, заяви финландецът. – Няма наказан пилот, който да е доволен. Стюардите не са еднакви навсякъде и всеки има собствено мнение. Не мисля, че последното ще се промени дори навсякъде стюардите да са едни и същи.

Освен това няма 2 еднакви инцидента и затова няма как резултатът да е един и същ. Всичко това е част от състезанията и няма да спрем да го обсъждаме. В MotoGP и другите шампионати също не е по-различно.“