Начало Автомобили Първи снимки на КИА Спортидж

Първи снимки на КИА Спортидж

32
0

Днес, КИА Моторс Европа представи първите официални екстериорни снимки на изцяло новия КИА Спортидж. Моделът ще осъществи световната си премиера на 15-ти септември по време на международния автосалон във Франкфурт 2015г. 

Четвърто поколение КИА Спортидж се отличава с дързък, прогресивен дизайн, с усещане за мощност и динамика от всеки екстериорен детайл. Въпреки че отразява контраста между плавни и остри форми, характерни за някои от най-емблематичните съвременни бойни самолети, Спортидж създава визуална хармония между ясно очертани динамични форми и плавни повърхности. 

Лицето на изцяло новия Спортидж представлява най-голямата промяна в дизайна на модела – вместо досегашната интеграция на фаровете в радиаторната решетка, те са извити около агресивно стилизирания преден капак и издутите арки на калниците. Отлично разпознаваемата радиаторна решетка ‘тигров нос’ е оширена и по-ниско позиционирана, което придава на автомобила по-внушителен вид и усещане за стабилност. 

Изцяло новият Спортидж се характеризира с по-спортен, скосен профил. Като цяло, моделът запазва силуета на своя предшественик но с удължени предни надвеси, по-къси задни надвеси и по-дълго междуосие за по-динамична визия и мускулест профил. 

Хоризонталните форми и обемни повърхности отзад подчертават широчината на автомобила и му придават по-стабилен вид. Заимствани от дизайна на прототипа KIA Provo, представен през 2013г., задните стопове са свързани със стилна хромирана лайсна, а мигачите и светлините за заден ход са позиционирани по-надолу за по-голяма визуална тежест и чувство на стабилност. 

Дизайнът на новия Спортидж е разработен в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, със съдействието на дизайнерските студия на марката в Намянг, Корея и Ървин, Калифорния. 

КИА Моторс Европа (КМЕ) е европейското подразделение на КИА Моторс Корпорейшън с оторизирана от компанията маркетингова, продажбена и сервизна дейност. Централният офис във Франкфурт, Германия обслужва 30 дилърства на марката в Европа.