Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Липсва ни много аеропритискане

Перес: Липсва ни много аеропритискане

52
0

Пилотът на Форс Индия Серхио Перес обясни днес на пистата край Шанхай, че големият проблем на автомобила на тима в момента е липсата на достатъчно аеродинамично притискане. Поради тази причина колата няма нужната скорост и е далеч от нивото на повечето съперници.

„Особено при спиране проблемът с липсата на притискане е изключително голям”, каза Перес. „При по-високо изправени крила пък губим още скорост на правите, а там и без друго нямаме достатъчно високо темпо.”

Специално за ClubS1 мексиканецът обясни още, че в момента Форс Индия е далеч и от използването капацитета на задвижващата система на Мерцедес, с каквато екипът разполага.

„Истината е, че имаме още доста неизползван капацитет, особено по отношение на гъвкавостта”, бе откровен пилотът и продължи, че тимът се опитва стъпка по стъпка да се доближи до начина на работа на екипите на Мерцедес и Уилямс.

Перес бе категоричен още, че и проблемите на екипа в работата с гумите в момента са причинени от липсата на достатъчно притискане, защото гумите просто изстиват прекалено бързо, както се случи в Малайзия.

Мексиканецът отбеляза, че макар пистата в Шанхай да е различна от Сепанг и добрият резултат на нея да зависи от износването на предните, а не на задните гуми, както бе в Малайзия, шансът на екипа за по-добро представяне не е много по-голям, защото колата няма да се промени.

За съжаление тимът на Форс Индия не разполага с нужния финансов ресурс да развива колата си и в следващите състезания няма да има подобрения. Планираната за началото на европейския сезон голяма крачка напред в развитието на борида бе отложена за Австрия.

„Е, разбира се, че няма как да останеш напълно мотивиран и уверен, че нещата вървят добре в подобна ситуация”, обобщи Чеко ситуацията.

В падока мнозина са убедени, че всъщност не е ясно дали тимът ще успее изобщо да развие нещо по колата си при хроничната липса на средства. Миналия сезон болидът се получи просто много добър и дълго време се бореше с Макларън, докато сега очевидно не е така. Да, пак се бори с колите на отбора от Уокинг, но Перес е убеден, че скоро това ще се промени: „Те всъщност имат много повече мощност и капацитет от нас и аз съм убеден, че когато понапаснат нещата ще са далеч пред нас.”