Начало Други Порше на полпозишън в Льо Ман

Порше на полпозишън в Льо Ман

30
0

Двете коли на Порше ще стартират от първа и втора позиция в утрешното състезание за 24-те часа на Льо Ман, след като бяха най-бързи след квалификациите.

Резултатът на Нийл Яни с Порше 2 от сряда вечер остана неподобрен заради лошите атмосферни условия. Швейцарецът записа 3:19.733 още в началото на първата сесия в сряда и това остана най-доброто постижение до края на квалификацията. Так той, заедно със съотборниците си Ромен Дюма и Марк Либ ще тръгнат от полпозишън в надпреварата, която започва в събота от 16 часа българско време.

Втората квалификация снощи започна при суха писта и отборите моментално излязоха на пистата, но още след инсталационните обиколки стана ясно, че атмосферните условия няма да позволяват подобряване на времената от сряда.

В третата последна квалификация ситуацията на трасето стана още по-тежка, като през повечето време на пистата имаше чревен флаг заради проливния дъжд.

Другият автомобил на Порше, управляван от Марк Уебър, Брендън Хартли и Тимо Бернхард ще потегли от втора позиция (+0.470 сек), а зад тях се наредиха двата прототипа на Тойота.

Стефан Саразен, Камуи Кобаяши и Майк Конуей с TS050 Hybrid завършиха на трета позиция, на 1.004 сек, следвани от Антъни Дейвидсън, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима с Тойота №5 (+2.170 сек).

Пети и шести останаха колите на Ауди, като по-напред е автомобил 7 с пилоти – Марсел Феслер, Беноа Трелюe и Андре Лотерер, следван от Ауди 8 (Оливър Джарвис, Лукас ди Граси и Лоик Дювал).

Заради лошите атмосферни условия двата екипажа на инголщатци не можаха да наваксат изгубеното в сряда за подготовка и имат твърде ограничен брой обиколки на суха писта. Добрата новина за тях е, че прогнозите сочат дъждовен уикенд за Льо Ман.

Екипът на G-Drive 26 (Роман Русинов, Рене Раст, Уил Стивънс) с Орека 05-Нисан ще потеглят от първо място в LMP2 категорията, а Форд окупира първа редица в GTE Pro.

Пълното класиране от квалификацията вижте ТУК