Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продават на търг коли и оборудване на Маруся

Продават на търг коли и оборудване на Маруся

41
0

Автомобили и оборудване на Маруся ще бъдат продадени на търг, който ще се проведе на 16 и 17 декември. Аукционът се организира от компанията CA Global Partners.

Публикуваната за търга обява на практика означава, че е изчезнала всяка надежда отборът да бъде спасен. На търга ще бъде предложено цялото оборудване на отбора, включително болидите за 2014 г. Подготвен за изпитания модел за 2015 г. също ще бъде продаден.

Само преди десетина дни главният изпълнителен директор на тима Греъм Лоудън бе убеден, че все още има шанс Маруся някак да се спаси.

– Има различни сценарии за отбора, но за да се състезаваме, е особено важно да имаме готов болид за 2015 г. От това се интересуват потенциалните инвеститори: докъде е стигнала работата по проекта за догодина и дали може да бъде бързо да бъде възобновен. Не ни отписвайте още – заяви тогава Лоудън.

Екипът от Бенбъри направи последен опит да участва във финалния кръг от световния шампионат на Формула 1 в Абу Даби, но не успя да се справи. Не е ясен и въпросът с разпределението на приходите за отминалия сезон. Бившият собственик на тим в F1 Еди Джордан например посъветва синдика на Катерам Финбар О’Конъл да проучи внимателно ситуацията, тъй като имал подобен проблем с фалирали съперници преди години. Според него отборът от Лийфийлд (който освен това участва в Гран при на Абу Даби) трябва да се класира десети при конструкторите и съответно да получи по-голям дял от приходите.

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че само явилите се на пистата Яс Марина екипи ще бъдат включени в разпределението. Според друга теория обаче всеки тим има право да пропусне до 3 надпревари при форсмажорни обстоятелства. Маруся не участва в САЩ, Бразилия и Абу Даби.